luni, 20 august 2012

Magia muşamalizării "infracţiunii"

ganduri psihologie puterea cuvintelor arta persuasiunii manipulare oameni atitudine limbaj non-verbal


Îmi place psihologia. Îmi place puterea cuvintelor. Îmi place capacitatea omului de a influenţa o altă persoană prin vorbe, atitudine, limbaj non-verbal... Sunt atras de posibilitatea de a intra în mintea interlocutorului (fără ca acesta să-şi dea seama) şi de a-l influenţa în direcţia dorită :)

Puterea de convingere este o formă de manipulare (pe şleau spus) şi ea se dezvoltă şi se dobândeşte în timp, prin exerciţiu. De la a-ţi convinge copilul să nu mai mănânce dulciuri până la a-ţi convinge soţia că berea nu-i un viciu, ci o pasiune, este un salt mare :)

Totul stă în arta manipulării, sau, din senzaţia că acest cuvânt e prea dur, voi spune arta de a intra prin efracţie în psihicul cuiva, cu „stăpânul casei” în casă! :D

Cu cât geamul spart al minţii e „divizat” în mai puţine cioburi, cu atât ai mai multă fineţe în man... muşamalizarea persuasiunii. Şi în cazul acesta, nu oricine poate fi hoţ de gânduri.

Nu puţine sunt cazurile în care el/ea, în tentativa de a intra cu forţa în psihicul cuiva, eşuează; ba chiar e dezvăluit (fără intenţie, logic) scopul :) Iese nasol (de obicei). Dacă nu ştiţi, nu încercaţi. Bazaţi-vă doar pe ce vi se oferă şi lăsaţi misterele să rămână mistere :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu