miercuri, 5 septembrie 2012

Arma letală

oameni ingnoranta sentimente antipatii simpatii atractie mister femei barbati ganduri arme funny psihologie


„Ignorance is bliss” – spunea cineva. Are dreptate. Efectele ei depind de modul de manifestare, scopul, persoana vizată şi, mai ales, de cel/cea care o... exercită. Sunt persoane care apelează la ignoranţă pentru a evita oamenii ce le sunt antipatici. Sund indivizi care joacă pe această carte pentru a provoca oftică (hehe, câte cazuri ştiu).

Dar mai sunt unii oameni care recurg la folosirea acestei arme pentru a-şi masca simpatia pentru cineva/a accentua misterul şi respectiv, de a mări doza de curiozitate din partea celui/celei pe care îl/o plac. Problema armelor (celor adevărate) e că mai se şi descarcă, fără ca cel ce le foloseşte să vrea. Dificultatea în folosirea acestei mitraliere constă în numărul de gloanţe pe care-l vrem ţâşnit pe ţeavă, frecvenţa lor şi decizia ce trebuie luată în caz că încărcătorul a rămas gol...

„Less is more” este un alt principiu cunoscut de mulţi. E potrivit şi în cazul ignoranţei? Da. Prea multă evitare deliberată poate răni, iar leziunile provocate de gloanţe sunt grave. O să fac o paralelă :) O domnişoară ce poartă o fustă mini-curea poate inspira ceva de genu’: „Ştiu că mă vrei, dar poţi începe cu o palmă. Pe fund” :)) O altă don’oară poartă o rochiţă vaporoasă pân’ la genunchi. Ea poate lansa mesajul ăsta: „Ajungi la mine, dar tre’ să depui un pic efort.” Cea de-a 3-a fată poartă o rochie lungă, lejeră, fără decolteu, fără briz-briz-uri. Ea ţi-ar spune: „Mută-ţi privirea la cea cu fustă mini, eu vreau doar să... citesc.”

3 situaţii, 3 tipuri de efecte (am zis „poate” în cele 3 cazuri; nu-i general valabil, nici măcar parţial valabil :) ), 3 feluri de mitralieră. Cum am specificat, depinde de mai mulţi factori. Dacă scopu-i de evitare totală, comută pe foc automat şi lipeşte cu scotch trăgaciul. Dacă ofticarea/generarea de invidie e ţelul, ţinteşte bine! Afişarea unui oarecare mister se poate face şi cu un pistol. Când ai terminat de tras, îl poţi pune în teacă :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu