joi, 12 aprilie 2012

Alegeri la calitate HD

Romania trist de ras funny alegeri locale 2012 vot amenda lege batrani Grundig HD prostie politica primari babe


Inspirat de presupusa lege ce-ar amenda oamenii care nu merg la vot, îndrept obiectivul camerei spre o tanti (babă) de 80 şi ceva de ani (analfabetă, degetu-i stiloul ei), aproape surdă (90 de decibeli rezolvă şi problema auzului, dar la o distanţă de la care şoapta e recepţionată de oamenii sănătoşi), cu ochii împăienjeniţi de timp, care-şi asteaptă “trenul” spre nimicitatea veşnică.

Are un televizor Grundig cu care mai prinde 5-6 programe şi ale cărui difuzoare (e monofonie, are doar un difuzor cât farfurioara pe care stă ceaşca de cafea) răsună la maxim în încăperea obscură ce serveşte drept dormitor al alegătoarei “înţelepte” (e suficient cât să audă „lege”, „alegeri” şi „amendă”). Irisul şi pupila cele făr’ de strălucire şi culoare se zbat să distingă mogâldeţele “HD” din ecran, timpanul copleşit de clei abia mai zvâcneşte la o consoană/vocală ce răzbate prin ceaţa densă din urechea bătrânei, iar copchiii ce împart pliantele cu candidaţii la primăria satului vorbesc, explică, gesticulează şi mesajul lor propagandistico-electoral e decodificat eficace de mamaia.

Legea ce-i pedepseşte pe răufăcători (votanţii absenţi) intră în vigoare, iar femeia ce e la câţiva “paşi” de a îmbrăţişa secolul este nevoită să meargă în cabina de vot. Ajunsă aici (în dugheana diminutivată cu perdea bleo-jeg), alegătoarea deschide buletinul stufos de vot şi se pregăteşte să aplice ştampila…

Privim prin ochii dânsei şi vedem un chenar din hârtie lucioasă, alte chenare (mai mici) mai colorate pe fiecare pagină a flyer-ului decident (uau :)) ) ce ilustrează o faţă de om şi câteva rânduri scrise sub poză, ce par linii trase de mâna unui preşcolar. Zoom-ul bătrânei e de 0,0001 x, iar ştampila aplicată pe fiecare pagină a buletinului este în marginile acesteia (pe lângă fiecare candidat, pe tejghea… ).

Mulţumită că a dibuit cum să-şi exprime părerea de votant, baba iese din cabină şi introduce în urnă mănunchiul de foi (după 2 minute de “evitare” a fantei e ajutată de un funcţionar să ajungă la desăvârşirea alegătorului). Stie că a votat cu Găgăuţ (e foarte sigură :) ) şi are încredere că el va câştiga alegerile (opţiunile ei au anulat “pliantul” de vot din cauze… necunoscute). Si uite aşa a evitat o amendă, dar votu-i vot! :) Pam pam!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu