luni, 2 aprilie 2012

România - pastel

Romania funny de ras trist ganduri politica furt ciordeala datorii lavoisier chimie dunare melisa vanessa vrajitoare baba Cloanta apocalipsa Biblie evanghelisti Ioan hit the road Jack Dumnezeu biserica religie Traian Basescu UE


N-am avut până acum nicio postare dedicată ecsclusiv României. Ca să evidenţiez mai cu spor unicitatea iei, m-am gândit să realizez un articol în spiritul “x facts about y”, aşa că let’s hit the road, Ioane (în loc de Jack). Zece lucruri despre ţara noastră pe care le/nu le ştiaţi.

1. Este ţara unde totul e posibil, în circumstanţe imposibile.

2. Pe aici Dumnezeu nu trece nici în concediu, dar când îşi îndreaptă privirea spre acest stat (câteva secunde), enoriaşii îl hulesc, în frunte cu feţele bisericeşti

3. In acest tărâm de vis suntem plătiţi cu bani de cingo pentru a fi exploataţi (nu mă refer la oamenii angajaţi… deocamdată; statul primeşte redevente-mărunţiş pentru a-i fi valorificate resursele care sunt din belşug, Slavă Domnului)

4. Salariile din România, raportate la lefurile din UE, sunt ca bancnotele mototolite din mâna unui copil visător ce ajunge într-un showroom şi îi spune dealer-ului că a venit să cumpere Lamborghini-ul din wallpaper-ul de acasă pe care-l venerează (acum mă refer la angajaţi)

5. Apocalipsa descrisă de evanghelistul Ioan în Sfânta Scriptură va lovi prima dată la noi. Atât.

6. Tara lui Traian (luaţi-o cum vreţi :) ) se află la confluenţa dintre ploaia de vapori expulzaţi din oala cu măruntaie ce dă în clocot (aparţine babei Cloanţa, vrăjitoarea number 1, strămoşul Vane$$ei şi Meli$ei, care-a dat cu jinx în tot poporu’ român şi de atunci toate-i ies pe dos) şi… Dunăre :)

7. Aici nimic nu se pierde, ci se tranformă (în bani, dar nu de către oricine; băieţii şi fetele deştepte au învăţat chimie din plăcere, concluzia lui Lavoisier materializându-se prin FURT).

8. “De pe unele frunţi şi muştele pleacă dezamăgite” – România-i fruncea (din nou, luaţi-o cum vreţi :) ).

9. Este locul unde cuvântul “datorie” este monosemantic, având doar sensul de “credit” (obligaţia/responsabilitatea, mai ales la nivelurile înalte ale conducerii ţării, pică; datoria creşte).

10. România este ţara în care omul ce pune capu’ pe pernă nu speră la o zi mai bună, ci la o zi la fel de proastă, nu şi mai proastă.

2 comentarii:

Nia spunea...

wow ..e ceva si articolul asta :)!

Unknown spunea...

Ma bucur ca iti place.

Trimiteți un comentariu