sâmbătă, 3 martie 2012

Scenarii de weekend #8

Neanderthal iubire dragoste cuplu divort oameni femei barbati inselat ouagadougou burkina faso primitivi preistorie banane baobab de ras funny weekend scenarii sergio leone cowboy mamtuti elefanti kalashnikov ak-47 Asia Africa Valea regilor Egipt faraoni cupidon


Epoca primitivă. Locaţie: arealul ce avea să devină în secolul cinşpe Ouagadougou. El, M'chumba, ea, N'didi (mi-a luat ceva timp să le găsesc). Pe când Dacia nu era nici maşină, nici homeland-ul nostru strămoşesc, pe continentul african se înfiripa o poveste de dragoste, unde mătărângile preistorice (House Md, se ştie :)) ) purtau zorzonele şi piei în loc de chiloţi, iar păsărelele de stewardesă (profesia am ales-o în mod evaziv) nu experimentau zboruri la altitudini de peste 10000 de metri (maxim 30 de metri, dar nu în zbor, ci în căţărarea după banane sau în scopuri de recunoaştere :) ).

Totu' a-nceput la o vânătoare de mamuţi; M'chumba, celebru în trib pentru ale sale calităţi vânătoreşti, s-a aventurat într-o rupere de grup (ca la ciclism) şi a nimerit într-un loc unde, aparent, nu ar fi călcat picior de Neanderthalian, din dorinţa de a se întoarce-n oraşul luminat de torţe, victorios (eventual şi cu 2 colţi de fildeş atârnaţi de gât, pe post de colier). Dar n-a fost aşa. Cu suliţa-n mână (ţinută cu acelaşi gun awarness, ca pe-un Kalashnikov, dar fără gloanţe, însă cu-ncărcător inepuizabil - o-nfigi şi-o scoţi, o-nfigi şi-o scoţi... :)) ), cavalerul desculţ, din băltoacă-n băltoacă, din smoc de iarbă-n smoc de... nu, iar în băltoacă, a ajuns într-o vale (nu Valea Regilor, că aia e-n Egipt şi n-au murit încă faraonii pentru a lua naştere, că nu iereau :) ). S-a întins obosit pe solul bătătorit, încercând să-şi scoată dintre degetele de la picioare cocktailul de mocirlă şi balegă de strămoş al elefantului.

Dintr-o dată, auzi un scâncet şi primitivul luă poziţia de luptă (puse mâna pe AK-47-ul ce nu era comutat pe foc automat, asemeni cowboy-lor din filmele lui Sergio Leone). In bezna străpunsă doar de lumina Lunii, spaima mamuţilor detectă o siluetă, se apropie sfios şi dădu cu ochii de N'didi (secătuită de puteri, zăcând lâng-un arbust uscat). Cu mâinile pline de fecale animaliere proaspete, vânătorul o prinse de şoldurile goale şi-o azvârli pe umerii săi masivi. Ajuns în metropola cu zgârie-nori (corturi), o dădu pe mâna vracilor experimentaţi (era lihnită de foame şi uscată de sete, dar a avut parte de ospăţ abia după ce tămăduitorii au ajuns la concluzia că duhurile erau plecate cu sorcova prin... Asia :)) ).

Pusă pe picioare, N'didi merse să-i mulţumească salvatorului ei: în semn de recunoştinţă, îi oferi un găinaţ de cinteză, rotungit de propriile ei mâini, pentru a-l feri de necazuri (după ce că puţea a hoit, mai trebuia şi purtat la gât că de, e talisman). Privirile lor s-au intersectat tot mai des, apoi mâinile, apoi trupurile... Trecu' o zi, trecură două, nouă... Fericiţi, la casa lor (bordei), cu doi Neanderthalieni micuţi, cu un viitor ce se arăta senin...

Sezonul de vânătoare îşi făcu' debutul, iar M'chumba porni din nou la săgetat mamuţi. Trecură 2 luni de când nu-şi mai văzu soţia şi puradeii. La revedere, îi păru cam rece fata înfometată de acum câţiva ani. Prin adulmecare, prin consultarea cu astrele, păsările şi măruntaiele de crocobalauri, capu' familiei află că a fost înselat de nevastă. Calm, meticulos, îşi elaboră un plan de asasinare al lui Gugu'mbomba (amantu'). Intr-o zi, la cules banane (încă se mai păstrează tradiţia-n zilele noastre, da' i se spune "cules de căpşuni" :) ), M'chumba, avându-l în bătaia "puştii" pe Gugu, exact când se găseau singuri pe o distantă de 10... baobabi (cre' că aşa se măsura pe atunci distanţa :)) ), trase piedica arcului, ochi şi făssssss, săgeata goni spre ţintă. Ca prin minune, taman când să fie răpus, Gugu'mbomba fu salvat de o creatură ce părea un copil, albă şi cu aripi; încasă săgeata, dar îşi continuă zborul. Până să se dezmeticească soţul gelos, amantul a fugit de-a rupt pământu'. Dezamăgit, M'chumba s-a întors acasă şi a supus-o pe N'didi la un interogatoriu; concluzia a fost următoarea: a fost înşelat pentru că se simţea neglijată, el fiind mai tot timpul plecat la vânătoare, pentru a procura hrană pentru ea şi copii :)

De ciudă, eroul nostru îşi lepădă pieile (accesoriile :D) din jurul organului ce-a contribuit la existenţa celor 7 miliarde de oameni de azi şi o luă la fugă prin tot cătunul african (acest ritual reprezintă cel mai vechi divorţ din istoria omenirii). N'didi părăsi tribul cu cei doi micuţi şi se mărită cu Gugu'mbomba. M'chumba, copleşit de emoţii şi de lacrimi, aruncă găinaţul frumos mirositor de la gât (astea-s ca vinurile; pe măsura trecerii timpului, devin mai bune, adica mai urât mirositoare) şi-şi văzu de viaţa lui (vânătoare). PS: de-aia există Cupidon (copilul alb cu aripi) şi-n ziua de azi (n-a fost lovit letal): săgeata încasată o foloseşte şi acum (cum ziceam, încărcător inepuizabil:D).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu