marți, 13 martie 2012

Alcoolul - un psiholog înnăscut

funny de ras ganduri alcool bere vin whiskey tarie bautura terapie psihologie psiholog sigmund freud tristete himalaya


Terapie prin alcool. Da, există şi aşa ceva (off the record :) ). Indiferent dacă ai fost părăsit/ă, concediat/ă, ai avut un deces în famile etc, băutura cu spirituş îneacă tragismul în aburi de... resemnare (îndoapă un borcan de 500 de grame cu un kil de vibe-uri negative, împinse cu dosul unei linguri de lemn, ce-i drept) mult mai bine decât un psiholog care pretinde că te ascultă (îşi concentrează aurora boreală neuronală asupra felului de mâncare ce trebuie comandat diseară).

Să luăm berea: poţi să plictiseşti esofagul cu cantităţi considerabile, vezica având grijă să mai spună câte-o glumă, pentru a mai anima atmosfera anostă. Magia stă în procesul de a ajunge la "nirvana", care durează şi necesită multe pop-uri de capace de sticlă.

Vinul: cu cât dramatismul e mai profund, cu atât vinul îşi face mai repede efectul (pentru detensionare eficientă, beţi direct din sticlă :)) ). Spre deosebire de bere, acesta are un rafinament aparte (vine la pachet cu durerile de cap aferente, de după decongestionarea artificială a aleii grijilor). Dacă se consumă ca apa ("Pentru sănătatea dumneavoastră, consumaţi zilnic minim 2 litri de apă"), se poate ajunge şi la lacrimi de bucurie :))

Whiskey: deja vorbim de terapie intensivă. Esenţele tari se ţin în sticluţe mici, iar când vine vorba de această licoare plină de tărie, fii sigur că gura îţi va fii aurită (aiurită mai degrabă). Impleticirea limbii şi pronunţia cuvintelor ce-ar da naştere unui nou dialect sunt simptomele instaurării stării de asediu (creierul devine lent, iar 5 trepte le urci în 4 labe, asemeni unui alpinist ce-i aproape de a cuceri celebrul vârf din Himalaya).

Ar fi bine să mănânci înainte ceva, dacă nu vrei ca borâtura să fie deznodământul contracţiilor diafragmei şi a muşchilor abdominali :) Cea mai scurtă şedintă de terapie, dar şi eficientă, aparţine uischiului. Aşadar, în funcţie de ce-ţi macină self-ul, alege una din reprezentantele alcooliste ale lui Freud, în detrimentul celor care stau c-un pix în gură şi dau din cap aprobator la fiecare bălărie bucală rostită de pacient.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu