luni, 12 martie 2012

Prost!

noroc sansa bafta fortune lucky unlucky ghinion femei barbati oameni munca job casatorie casnicie loterie copii Nasa OZN Madulari Maciuca Lungesti Valcea branza alcool de ras funny


Care-i faza cu norocul? Ţi-l faci cu mâna sau pică din cer? Te poţi considera norocos zi de zi pentru că n-ai fost călcat de vreo maşină? Ai copiat la un examen şi n-ai fost prins, dar au fost daţi afară din sală 10 inşi... Are you feelin' lucky?

Petrică a ajuns CEO la SC Fofârleaua SRL, deşi sunt angajaţi mult mai competenţi ce ar fi putut să ocupe această funcţie. Ai doi copii cu fata pe care ai lovit-o cu oglinda maşinii când ţi-ai luat permisul, acum 15 ani. Ghinionul ei, norocul tău (ghinion norocos?)? Lenuţa a câştigat la loterie după ce, timp de 10 ani, a jucat aceleaşi 6 numere (datele de naştere ale celor doi plozi, data nunţii, vârsta la dezvirginare, procentajul alcoolului din băutura ei preferată, vodka şi numărul infidelităţilor faţă de soţul ei; ultimul parametru e variabil, updatându-se lunar).

Dimitrie a învăţat pe rupte, a fost mereu primul (grădiniţă - la colorat; primară - la caligrafie; generală - la istorie; liceu - la engleză; facultate - la beţie) şi a ajuns să lucreze la NASA, la un observator astronomic, cam toata viaţa fiind cu capu-n nori.

Cât e baftă, cât e lucrătură de mână (nu interpretaţi)? Dacă ne-am baza pe şansă, am avea parte de ea mai mult? Când în viaţa cuiva au loc evenimente majore, mult peste aşteptările subiectului (că sunt parţial negative: un tren a fost făcut vraişte după impactul cu un Ozenou izbit de şine, între localităţile Măciuca şi Mădulari (Vâlcea); "Ce bine că am ales o altă rută" // că sunt pozitive: "Sunt cel mai norocos bărbat din lume. Am soţie model, job de vis, casă ca-n filme."), omul face apel la acest concept.

Dar uită că ruta ocolitoare a ales-o deoarce uitase că tre' să oprească la Lungeşti, să-şi vadă părinţii şi să cumpere brânză; soţia model o percepe aşa după ce a stat s-o cunoască timp de 7-8 ani, înainte s-o ceara în căsătorie (verică, nu băga mâna-n foc, poate mai are ceva surprize pentru tine :)) ), job-ul de vis a fost consecinţa directă a muncii pe rupte de câţiva ani buni, iar casa şi-a cumpărat-o cu banii pentru care a trudit.

PS Consumatorii de alcool sunt ambasadorii norocului (la fiecare ciocnire de pa'ar spun "Noroc")?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu