vineri, 9 martie 2012

Scenarii de weekend #9

catsuit femei barbati scenarii de ras funny weekend ganduri iubire parizer salam matasari prostituate bani george enescu sherlock holmes adele someone like you emil boc andrei gheorghe


El, cel mai romantic şi naiv pământean. Ea, finuţă, frumoasă din cale afară, inteligentă, pasionată de artă: virtuţi ideale pentru protagonistul de azi. Bartolomeu (l-am botezat), deznădăjduit asemeni unui rechin cuprins de aceeasi stare de apelpisie (că mănâncă numai mase plastice de pe Costa Concordia, eşuate-n larg), intră-n acelaşi chioşc de la colţul străzii Mătăsari, cumpără parizer şi un pachet de ţigări şi dă să părăsească încăperea.

O vede. E ea, Iosefina... Rămâne înţepenit ca-n faţa unei icoane făcătoare de minuni (mai lipsea să-şi facă crucea :)) ), o urmăreşte în intenţia ei de a cumpăra de-ale gurii şi urmează plata. " - Mai trebuie să-mi daţi 5 lei. - Nu mai am, doamnă. Locuiesc la 200 de metri distanţă.Vă promit că vi-i aduc. - Nu accept aşa ceva. Reveniţi cand aveţi şi restul de bani pentru a cumpăra produsele." Atât i-a trebuit omului cu parizeru' (i-a scăpat batonu' pe jos, în disperarea-i de a scoate o bancnotă mototolită cu George Enescu): " - Plătesc eu cât mai trebuie pentru domnişoara." ("Am câştigat un milion!" =)) ). Fata i-a mulţumit Don Juan-ului de Mătăsari şi a pornit spre propria casă.

"Revergorat" asemeni unui om ce-şi priveşte îngrozit talpa opincii la simţirea unui miros neplăcut şi observă că-i curată, Bartolomeu îşi forţează norocul şi o ia la pas alergător spre superbitatea ce-i e datoare. Nu l-a invitat în casă (transformam postarea în ficţiune veritabilă; de parcă nu e :) ), dar s-a ales cu un număr de telefon de la Iosefina (cu specificarea din partea acesteia că e disponibilă până-n 6 seara, zi de zi). Mulţumit, s-a întors în casa ce odinioară era cufundată în tristeţe, dete plei la "Adele -Someone Like You" şi începu să viseze cu ochii deschişi la următoarea întâlnire cu fata din chioşc, mestecând parizerul îmbibat cu noroiul şi praful de pe podeaua magazinului.

S-au văzut miercurea viitoare: gătit la 4 ace şi-un bold, a scos-o pe vecina sa la o pizza. Glumiţe, aluzii, mozzarella, dar şi apeluri dese, suspecte, pe care Iosefina le-a primit de-a lungul serii. Orbit de frumuseţea-i, naivul nu a dat atenţie acestor detalii ce l-ar fi frământat şi pe Sherlock Holmes (plusez cu răspunsul ei la întrebarea "Cu ce te ocupi": "Organizarea de licitaţii publice pentru vânzarea operelor de artă"; veţi vedea de ce-i dubios). Deşi Iosefina l-a cucerit (puţin spus; i-a cumpărat deja inel, plănuind s-o ceară în căsătorie la următoarea întâlnire), Bartolomeu n-a renuntat la tabietul său săptămânal (încă): solicitarea serviciilor unor domnişoare (din ziar; you got it :) ).

Echipat cu credit pe Cosmote, cu bani în buzunar, şi c-un senviş cu salam de Sibiu (de data asta), viteazul nostru reperă un anunt pe gustul lui: "Inaltă, brunetă, focoasă, ador arta şi cultura. Ofer senzaţii de neuitat, nepreţuite." Tocmeala telefonică a luat sfârşit, iar "păpuşa" era în drum spre Bartolomeu, ce-a rămas un pic nedumerit în urma convorbirii (îi părea familiară vocea). A ascuns salamul (=))) ), a făcut curat, s-a aranjat şi era pregătit.

(The door bell rings) Disperat, protagonistul, în drumul spre uşă, a alunecat pe-o bucată rătăcită de parizer (din ăla, cumpărat atunci), dar, după eforturi supraomeneşti (a fost o căzătura echivalentă-n spectaculozitate cu cea suferită de Boc în emisiunea lui Andrei Gheorghe ), a ajuns cu mâna pe clanţă. La deschidere, Iosefina cea cuminte şi devreme acasă era o altă femeie: îmbrăcată într-un catsuit, machiată excesiv şi cu tocurile potrivite (20 de cm).

Privirile agonizante au devenit îngrozite, Bartolomeu găsind repede în mintea-i răvăşită zalele lipsă ale lanţului suspiciunii invizibile (înjurând-se pe sine ca birjarii, în gând, căci a dat o grămadă de bani pe inel; putea să-şi ia un magazin întreg de salam şi parizer cu goromelele de pe el). Ea (plângând, chipurile): "Aveam de gând să mă las de această activitate înjositoare, apariţia ta în viaţa mea fiind ca o rază de lumină. Telefonul de serviciu e diferit de cel pe care ţi l-am dat. Ahhh! Dar de ce apelezi la fetele din ziar?" El (dărâmat): "Aveam de gând să mă las de asta, dar după ce te ceream de nevastă. Am luat şi inel..."

S-a terminat totul repede (i-a plătit taxiul fetei), iar naivitatea lui Bartolomeu s-a transformat în obezitate (a vândut inelul la amanet; a rupt cu parizeru'), pe când activitatea Iosefinei de "organizare a licitaţiilor" s-a transformat în "agent vânzări salam" (mai apropiat de adevăr :) ).

PS Are acelaşi număr de telefon: şi de serviciu şi pentru servicii...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu