luni, 23 iulie 2012

Daţi cu pietre în cine trebuie

trist Romania 2012 oameni politicieni referendum 29 iulie Traian Basescu vot ganduri democratie


Puţin şi despre referendumul din 29 iulie. Este democratic să-ţi exprimi opinia prin vot. Este democratic (Demos, cratos, da? Puterea poporului.) să îţi alegi conducătorul ţării („conducător” este împropriu spus, deoarece, pe hârtie, preşedintele este subordonat electoratului şi nu invers).

Este democratic să nu te prezinţi la vot (libera exprimare şi dreptul la propriile decizii îţi apartin; absentarea e o opţiune). Este democratic să ieşi în stradă, într-un cadru organizat şi să răcneşti pentru doleanţele tale (unii răcnesc, alţii plătesc, alţii încasează).

Este democratic să urăşti (dreptul la ură nu tre’ să atragă antipatii...). Este la fel de democratic să simpatizezi politicieni, partide, alianţe politice, cârdăşii, beţivi, comandanţi, colonei.

Oameni buni (iar citez din „you know who”; hint: „mi-ai stricat chiuveta”), unde-i problema? Mergeţi la vot! Nu mergeţi la vot! Votaţi DA! Votaţi NU! Dar rezumaţi-vă doar la atât. Nu tre’ să daţi cu pietre unii în ceilalţi, doar datorită unor afinităţi politice. Daţi „cu pietre” în ei (cei responsabili pentru ce se-ntâmplă acum în România).

Sunteţi civilizaţi? Nu „aruncaţi cu pietre”, înjuraţi-i (ca-n citatul celebru: „Cine a ales să nu arunce cu pietre şi a optat pentru înjurături, poate fi considerat inventatorul civilizaţiei”). Importantă e ţinta, da?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu