marți, 5 iunie 2012

Mitul fotomodelelor

femei barbati bani faima Dumnezeu frumusete Milano moda fotomodele Afrodita TV


Femeile, fetele, bărbaţii şi băieţii naivi şi fluşturatici au senzatia că fotomodelele (fetele slabe şi „perfecte”) sunt o capodoperă a lui Dumnezeu, iar de la ele nu mai există ascensiune în materie de frumuseţe. Trecem la altă clasă: băeţii cu bani.

Trofeul lor viu (cel „mort” e reprezentat de ţoale, ceasuri, maşini sau case) pare că are o setare default: trebuie neapărat să aibă o gajică model (nu de urmat în viaţă, ci de purtat haine, zâmbit la paparat foto sau doar zâmbit...). Nu generalizez când spun asta, dar sunt multe fete care defilează pe catwalk şi au puţine „conflicte” electrice în diblă. Perfecţiunea cam scărţâie...

Fizicul nu-i de contestat (cel puţin nu la fetele care chiar iau meseria asta în serios şi sunt pro), dar nici de considerat ză best ăv ză best. Am/aţi văzut fete pe stradă/la bibliotecă/în club/la shaormerie/la biserica din sat care arată foarte bine (când spun foarte bine, ţintesc la standardele impuse de cei din lumea modei, exemplele menţionate putând oricând purta un costum de baie al unei case celebre pe la vreo gală din... Milano).

Dar ele au alte preocupări: citesc, vănd, dansează, studiază, dau apă la animale (şi sunt frumoase)... Prejudecata loveşte din nou: dacă-i la TV şi pozează lângă un designer celebru, întruchipează desăvârşirea frumuseţii, ruda de gradul 1 a Afroditei, Luna de pe cer... Fleoşc.

Dacă mai este şi „pusă-n seamă” de nişte puţoi de bani gata, îşi depăşeşte condiţia: ajunge la statutul de vedetă! Repet, nu generalizez, doar fac unele remarci subiective (clar). O să mai adaug ceva: „Inel de aur în râtul porcului, aşa este femeia frumoasă şi fără minte.”

PS: aş fi pus încă o poză cu o fată care arată foarte bine, ce nu-i în lumina reflectoarelor, că găseam, dar nu vreau să fac asta fără acordul ei, doar de dragul acestui articol sau al comparaţiei cu Catrinel Menghia...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu