vineri, 16 decembrie 2011

Ce sa faci cand n-ai ce face

Hai ca te-ai surprins in ipostaza asta si nu o data. Te uiti pe pereti, mai verifici twitter-ul si faceboook-ul pe care le-ai vizualizat acum 10 secunde, nu-ti vine nicio idee cum sa omori timpul, chiar si cu o conexiune la internet la distanta de 15-20 de cm.

Daca undele radio ale router-ului nu-ti ofera calitatea marcata de 'uau, cat de repede trece timpul', iti recomand ceva in offline: citeste o carte. Nu ma opresc aici. Ci o sa si recomand ceva ce am lecturat recent: 'Zero - Biografia unei idei periculoase', scrisa de Charles Seife.

Acorda-i atentia cuvenita si o sa descoperi impactul unei cifre care la 2011 ani de la Nasterea lui Iisus Hristos pare banala, dar este atat de importanta in atat de multe domenii, pe care poate nu le-ai fi bunghit a avea la baza ceva ce adunat/scazut cu un/dintr-un numar nu modifica rezultatul final. Un crampei din zero: "Babilonienii l-au inventat, grecii l-au interzis, hindusii l-au preamarit, iar Biserica s-a folosit de el pentru a scapa de eretici..."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu