miercuri, 14 decembrie 2011

Craciunul la romani

Mai sunt 11 zile si una din cele mai mari sarbatori crestine va bate la usile si mai ales buzunarele romanilor. Daca usile, gratie caracteristicilor lor fizice, ar rezista la 'insistenta' musafirului sfant de a intra in casa, buzunarele, desi fizic nu sunt rupte, nu ar face fata presiunii, mainile oamenilor cazand in abisul cufundat in bezna al banilor.

Framantarea generata de sarbatorile de iarna nu e a mai mare si mai urata, ci plata primelor facturi la energia termica fara subventii care, o data achitate, daca sunt resurse pentru asta, contribuie la pictarea tabloului unui Craciun romanesc in anul 2011: masa goala, pesimism dens de-l tai cu cutitul, si poate o instalatie de brad veche de 5 ani, ce lumineaza una din ferestrele casei, ca bani de brad nu au mai ramas.

Dar hei, este caldura in casa, in cel mai fericit caz... Poate ar trebui sa se inventeze un Black Friday in perioada asta, dar la alimente, sa vezi acolo incasari record si o data cu ele oglindirea disperarii cumparatorilor. Avem autostrazi, se cer sacrificii. Hai ca mai induram. Oare?

Sursa foto: arhivafoto.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu