duminică, 18 decembrie 2011

Mere, paranoia, vrăjitoare


În oraşul Keresley, din Anglia, or chicat mere din cer). Paranoia mistico-prostească se pare că nu există numai la noi ), localnicii arătând cu degetu' spre vrăjitoare.

Dacă te dai cu curu' de pământ de 3 ori, crezând că te transformi în muscă, iar minciuna nu o cataloghezi tot vorbă, ajungi să te contrazici cu meteorologii care dau explicaţii ştiinţifice şi logice la fenomene aparent sci-fi, şi mai dai şi bacşiş de 355.000 de euro ca să-ţi fie alinată prostia şi să te resemnezi cu propriul crez. Dar de-a lungul istoriei (nu există dovezi şi din primitivism, dar cu siguranţă a fost păcălit cineva, spunându-i-se că...e otrăvitoare carnea de cerb, speculatorul înfruptându-se din vânat, iar vânătorul stând de faţă şi confirmându-şi în minte că e adevărat ce i-a spus omu' cu pene în cap de lânga el) nătângii au reprezentat eterna vacă de muls pentru ăştia mai răsăriţi, nu spun deştepţi, că nu-i nevoie de cunoştinţe à la rocket-science să minţi frumos.

Trebuie să observăm totuşi o evolutie: osul cu zgârci din mâna lui Homo Erectus cedat în urma unor "presiuni psihice" e în zilele noastre un Porsche. Râd eu râd, dar când vor zbura porcii, o să râdă alţii de mine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu