sâmbătă, 17 decembrie 2011

Romania, sclavia, back to the roots


Care este probabilitatea ca tarisoara noastra sa devina una din sclavele multumite ale Europei? Pai sa analizam: sclava, cam e, dat fiind ca ni se dau bani cu taraita, cat sa ne luam d-ale gurii, iar cand gresim ni se da cu biciul pe spate, resursele ducandu-se pe tratarea ranilor si din nou suntem nevoiti sa acceptam fumurile stapanului ca de, vrem sa supravietuim.

Cum Romania are caroseria din piele si stapanii au vesta antiglont pusa peste aureola de otel, da-i si mira-te de ce cicatrici ai cand te uiti in ochiul de apa limpede pe care abia il gasesti in mocirla de 238 391 kmp. Partea a doua: e multumita sclava? E nevoita sa para multumita, pentru ca altfel i se iau de la gura si ulciorul cu apa de canal si castronul cu firimituri. Unde mai pui ca si ce ni se cuvine o sa ajunga sa fie dat cu ratia, fiecare imbucatura fiind calculata meticulos.

Suna sumbru? Poate nu va fi asa, poate va fi mai rau sau mai bine, dar cam incepem sa imbratisam supunerea. Din sclavi devenim iobagi, paradoxal, pe pamantul nostru...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu