luni, 27 februarie 2012

The Artist - surpriza (ne)aşteptată

the artist oscars premii cinema filme


"The Artist" a luat Oscarul pentru cel mai bun film. E alb-negru şi mut. Tehnologia de top (ca cea 3D) şi alte efecte speciale, nu s-au regăsit în pelicula franţuzească, dar asta nu a reprezentat un impediment; ba chiar a mai pus mâna pe 2 statuete: una pentru "Cel mai bun actor", Jean Dujardin fiind premiantul, iar cealaltă pentru "Cel mai bun regizor", cu Michel Hazanavicius în postura destinatarului.

Am avut o mare bănuială că acest film va fi marele câştigător al serii, după ce la Premiile Bafta a fost mai mul decât băgat în seamă, iar buzz-ul s-a propagat în rândul criticilor, cunoscătorilor şi necunoscătorilor, concluzia fiind desfăşurarea decernării premiilor de azi-noapte. "Alb-negru şi mut", repet, asemeni celor de la cinematografele din România, care-au atenţionat spectatorii cu privire la aceste condiţii :)

Am mai văzut şi eu filme alb-negru, dar nu şi mute. Sincer, m-ar lua somnul în sala de cinema dac-aş urmări "Artistul", sfârşind cu falca-n popcorn şi cu tresărirea de la final, când oamenii s-ar tira la casele lor. Lista completă a câştigătorilor o puteţi vedea aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu