duminică, 12 februarie 2012

Lumea întreagă în palma ta

nokia blackberry htc samsung motorola iphone android windows 8 ios youtube tweetdeck echofon smartphone 2012 facebook twitter tweetdeck plume hootsuite seesmic flickr picasa k9 mail gprs edge 3g 4g


Cât de apropiat a devenit telefonul pentru oamenii contemporani cu iPhone 4S, Samsung Galaxy S II, Motorola Droid Razr Maxx, Htc Sensation XL, Blackberry Bold 9900, Nokia N9, Sony Xperia S (modele de top de la branduri de top)? Ai o poză de şeruit? Pac, Instagram/Picasa/alte aplicaţii fac treaba după câteva atingeri.

Ai ceva de spus? Echofon, Plume, Seesmic, Hootsuite, Tweetdeck (aplicaţii mai populare) sunt mai mult decât eficiente în a facilita împărtăşirea trăirilor şi experienţelor pe Twitter sau Facebook. Simţi nevoia să te relaxezi? Playlist-ul muzical sau colecţia de filme din memoria telefoanelor din ce în ce mai mare îţi oferă şansa să dai "next" pentru câteva ore şi tot nu ai termina de ascultat/vizionat tot ce ai în device-ul tău de buzunar (se termină bateria înainte să treci prin tot conţinutul/ai Youtube-ul ca şi alternativă).

Te plictiseşti? Mii şi mii de jocuri compatibile cu platformele de la ora actuală (iOS, Android, Windows) stau la dispoziţia utilizatorilor, ce le pot downloada din market-urile specifice, cu sau fără bani. Ai nevoie de tool-urile din birou, dar eşti pe drum? Office-ul este acum accesibil pentru majoritatea terminalelor, indiferent de platforma pe care rulează (chiar şi pentru generaţiile vechi ale sistemului de operare s60).

Vrei să imortalizezi un moment/înregistrezi un clip video? Performanţa camerelor foto cu care sunt dotate smartphone-urile din ziua de azi creşte, rezolutia HD fiind un must, dacă se vrea ca un producător să nu iasă din cursa concurenţială acerbă de pe piată. Poşta electronică? Nicio problemă, conexiunea prin wi-fi sau GPRS/EDGE/3G/4G este un standard la telefoanele de acum, iar de ai mai multe conturi de e-mail, aplicaţia nativă sau una ce poate fi downloadată (K9-Mail, pentru Android, de exemplu) rezolvă şi problema administrării simultane a acestora. Si m-am referit strict la telefoane.

Piaţa tabletelor însă, e în continuă creştere, iar foarte curând acestea vor fi alese ca şi partener de lucru/entertainment/orice activitate ce poate fi efectuată pe un laptop, în detrimentul celor din urmă. Ce am văzut prin filmele SF, începe să prindă viaţă chiar acum, as we speak.

PS. Aştept cu nerăbdare lansarea Windows 8, ce se preconizează a fi un sistem complet schimbat faţă de cel cu care ne-am familiarizat în atâţia ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu