marți, 28 februarie 2012

Vine, vine primăvara!

ghiocei martiso 1 martie primavara de ras funny popa 2012 ziua femeii scoala femei barbati oameni criza financiara lei


Ţin minte, zgâmboi fiind, că adunam ghiocei din grădiniţă şi-i ofeream de 1 martie învăţătoarei (parc-am dat şi la câteva feţite cu fundiţe). Şi mai ţin minte că nu scoteam un ban din buzunar pentru evidenţierea începutului primăverii. Vremea bună de afară le permitea bulboaselor să-şi scoată capetele şi mai apoi trupurile de sub pământul ce-a fost sclavul iernii, pentru ca apoi să se jertfească (pentru mine; de fapt pentru un scop mai măreţ: bucuria mamelor, cadrelor didactice sau a colegelor de bancă).

Aşadar, ţărâna din bătătură ţinea locul lu' tanti din piaţă (din prezentul ce-ntinde mâna şi pentru un Galanthus nivalis născut prematur). Mărţişoarele au luat locul mebrilor consacraţi ai clasei Liliopsida abia în generală, când afinităţile pentru colege erau mai accentuate (şi nu luam un mărţiguş, ci 15-20, pentru a nu-mi periclita menţinerea în taină a simpatiei pentru acea domnişoară :)); degeaba însă, secret a rămas pân' mi-a trecut =)) ).

La liceu am sperat că tradiţionalul şnur legat la mâna fetelor va rezolva eliberarea leilor vechi din cuşti, dar pretenţiile au crescut :) Acum, în 2012, nici măcar ghioceii n-au răsărit. Criza financiară şi-a întins tentaculele şi-n lumea plantelor, iar florile refuză să iasă din căminul lor, dacă nu le mituieşti. Colegele de muncă/clasă, prietenele apropiate sau iubita/soţia/amanta abia aşteaptă să te catalogheze... insensibil (blând termen :)) ).

"Un bucheţel de ghiocei n-a dat ăsta!" poate fi un reproş la adresa ta/mea, dar vremurile când îi culegeam din curte/săream gardu' la popa-n grădină (Doamne, iartă-mă! - erau pentru fete, nu-i vindeam :D) şi-au tras cortina, iar gentleman-ul din mine/tine n-o să condamne primăvara şi-o să mai elibereze ceva lei (noi, de data asta) din captivitatea portmoneului (asta-n cazul în care gentleman-ul îi poate "îmblânzi"/în cazul în care există o doză de responsabilitate a sensibilităţii).

8 martie îl lăsăm pentru al'dată, fiin'că Amaryllidaceae-le nu-s suficiente (savana africană va da credite de "regi ai animalelor" nerambursabile, iar populaţia felinelor va scădea simţitor :)) ).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu