duminică, 8 ianuarie 2012

Prototipul studentului în sesiune


Sursa foto: upitmedia.ro

Ooo da! Vine sesiunea :) Dulcea (amară ca Xanax-ul) perioadă din anul studenţesc, când fieştecare pune mâna pe carte (o atinge pe copertă, o deschide şi-o închide, ţine paginile cursului de-un colţ pentru a sublinia ce-i mai important [pentru material de copiuţe] şi, hai să zicem, se pune şi mâna pe învăţat de-adevăratelea).Toata lumea e interesată de examene, materiale, referate (un punct în plus la nota finală nu strică), se leagă prietenii :)), amabilitaţile ce odinioară erau ascunse (de fapt nu existau, erau ca struţii speriaţi de obuze: cu capu-n nisip), devin mai mult decât vizibile (girafele din savana africană) şi toată jungla virgină se transformă în ... Valea Prahovei (de 1 mai).

In fine, te-ai văzut şi cu materialele în mână, să înceapă distracţia. Dacă mai e o săptămană până la examen, îţi induci în subconştient că e timp, capacităţile tale de asimilare a cunoştinţelor fiind recomandate pentru un efort susţinut în cele 3 zile dinaintea "party"-ului (din nou, pe noi înşine ne minţim cel mai bine). A venit şi ziua de luni (joi e examenul) ... Prinzi un moment de linişte şi iei cartea/teancul stufos de cursuri, hotărât (iniţial) să înveţi. Citeşti primele fraze, dar îţi aduci aminte că în 10 minute începe serialul tău preferat (vehemenţa ta te surprinde şi nu pui mâna pe telecomandă). Intâmpini nişte hieroglife (ale tale sunt, da:)), pierzi firul a tot ce-ai citit mai sus, te uiţi la ceas (ah, deja a început) şi împingi scenariul în care esti erou la extrem (aprinzi televizorul şi lasi filmul în surdină, dar înveţi, că eşti hotărât). Pentru a da bine, mai pui şi-un status pe messenger gen "Studiu intens", rezolvând şi percepţia colectivă a colegilor pe care vrei s-o manipulezi elegant (pune şi icoana de "busy", că te dă de gol idle-ul...care se întrerupe cam des; vrei să mai vezi ce-i pe facebook, twitter, youtube şi alte surse de instigare la învăţat :))

Ahh, ce tare e faza asta (realizezi după 5-10 minute că te uiţi la serial şi foile asteaptă cu ochii mari cât cepele îndreptaţi spre tine, să le răsfoiesti), îţi propui să aştepţi reclama, ea vine, iar înveţi (doar că "iar" e inadecvat, fiindcă nici înainte să vezi filmul nu ţi-a intrat nimic în cap). Mai un buzz, o notificare, un link către un clip ce-l arată pe Istrate cum mănâncă o broască, se face seară (omu', mai ales dupa efort intelectual, tre' să mai şi mănânce). Ai lăsat vasele în chiuvetă (pot să mai aştepte, trebuie să lecturezi) şi purcezi mai pornit de data asta, spre a intra în tainele materiei (ce va fi fata ieşită din tortul mare de carton de la petrecerile aniversare pompoase), doar că ai un sms ce se vrea a fi citit, pe lângă nişte apeluri pierdute (nu în timp ce "studiai" le-ai ratat, ci probabil în timp ce mâncai/urmăreai serialul, dar telefonul e dat pe silenţios, să se ştie [să-ţi aminteşti ţie] că studiezi :)).

Citeşti mesajul care îţi spune că tre' să mai laşi studiul si să ieşi la o bere/suc/licoare (cum îmi place mie să le spun generic). Ai timp marţi şi miercuri să aprofundezi analiza fetei apetisante din tort, aşa că abandonezi cursurile şi cărţile răsfirate pe masă/pat/pe jos (ai avut o luptă cu ele, te-ai luptat, zău), parcă simţi că te doare şi capul, îţi pui geaca pe tine şi pleci (fugi :D). Următoarele două zile vor avea capcanele lor, dar oameni suntem, iar joi te prinde cu vaga idee despre cum ar arăta frumuseţea ce se ascunde în prăjitura din foaia cu subiectele de examen, dar măcar ai back-up (de când ţi-ai promis că înveţi aveai făcute fiţuicile :)).

Precizez că cei slabi de inimă vor tăia cu mâna lor tortul, ceilalţi însă ... trag cu ochiul (la fata din el bineînţeles ;)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu