miercuri, 11 ianuarie 2012

Ştiu de ce SMURD-ul va fi desfiinţat


Sursa foto: medlive.hotnews.ro

Cred ... In perioada în care oamenii l-au cunoscut pe Dumnezeu, dar n-aveau telefon şi serviciul SMURD (când nici "ozenourile" nu perturbau zborul ciorilor), oamenii care sufereau accidente cumplite (nu necesitau descarcerare :) erau trataţi ori la faţa locului (de martorii ce adunau buruieni din şanţ, le pisau şi le aplicau direct pe răni - primul ajutor :D) ori ambulanţa (calul şi căruţa) îi transporta la cel mai apropiat spital (casa vraciului).

Terapia intensivă consta (în cel mai fericit caz) în chinuirea pacientului prin experimente brutale şi "tămăduitoare", invocări ale Puterii Divine, dar benefice (omu' se vindeca, trăia), iar în cel mai nefericit caz doftorul declara "time of death" cu o privire dezamăgitoare către ceruri (tavan). Tot pe atunci nu existau nici Băsescu şi nici Arafat (de-ar fi existat primul din cei menţionaţi, azi eram locuitorii unei colonii de 5000 de kmp, de-ar fi existat al 2-lea, vracii nu mureau de foame şi se angajau [juma' de normă] la serviciul de urgenţă călare pe armăsari :), iar legătura ancestrală cu Creatorul salva vieti, pe gratis sau cu ajutorul unor resurse neînsemnate (d-aia au creeat berea strămoşii noştri, că aveau cu ce susţine "cercetarea" :)).

Azi, berea nu-i o noutate, Dumnezeu veghează în continuare (mă îndoiesc, mai ales în România), însă vieţile sunt salvate cu preţul unor resurse însemnate (4 procente din PIB alocate Sănătăţii; însemnate, da ...). Inspirat de eficienţa din trecut a colaborării omului cu Cel De Sus, preşedintele, propovăduitorul credinţei, s-a gandit că banii cheltuiţi nu-şi au rostul şi a socotit că-i mai rentabil să ne rugăm când semenii sunt puşi la grele încercări (privatizarea SMURD-ului nu intră în categoria evenimentelor ce-ar periclita buna desfăşurare a traseului rugilor de la expeditor la destinatar).

Nu-l mai blamaţi pe domnu' Traian, chiar e om cu frica de Dumnezeu. Din surplusul de resurse poate creeăm vreun soi nou de băutura (va fi celebră ca berea...în anul 2500).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu